dia a dia

tornar

Portabella demanarà multiplicar per 5 l'habitatge públic de lloguer a Barcelona

26/02/2015

Portabella demanarà multiplicar per 5 l'habitatge públic de lloguer a Barcelona

ShareThis

Jordi Portabella (ERC) presentarà aquest divendres un Prec a l’alcalde perquè incrementi l’habitatge públic de lloguer fins al 2,5% del total en 4 anys, la qual cosa significa posar al mercat 5000 nous habitatges. Una xifra que multiplicaria per quatre l’actual Pla d’Habitatge de l’Ajuntament que amb 100m€ preveu la construcció de 1000 nous habitatges assequibles. Segons ha explicat Portabella (ERC) en roda de premsa, “aquest no és un objectiu de bufa núvols sinó que estem pensant amb assolir uns percentatges que ens equipari amb els cànons europeus”.

En aquest plenari la Síndica de Barcelona exposarà l’Informe anual de queixes en què l’habitatge torna a ser un dels aspectes de més rellevància i preocupació. Portabella ha recordat en aquest sentit, que actualment la ciutat compta amb 10.426 habitatges protegits de lloguer, i amb 2.300 habitatges de lloguer social, un 1,9% del parc total d’habitatges (657.000).

En aquest mandat, l’Ajuntament de Barcelona ha incorporat 270 pisos al parc públic de lloguer gràcies a l’adquisició de diverses finques a Ciutat Vella, Nou Barris, Sant Andreu i Sants. L’Ajuntament ha invertit un total de 27,7 M€ en la compra d’aquests pisos, 13,9 M€ dels quals en el marc del Pla 100x 1.000.

Ara es tracta d’adquirir un compromís polític que vagi més enllà per tal d’elevar el parc d’habitatge públic de lloguer fins al 2,5% del total en 4 anys.

Barcelona Portabella

Twitter

Facebook

Versió mòbil del web

Vols rebre
informació

Envian’s el teu email i
t’inclourem en la nostra llista

Vols rebre informació

Avís legal