coneix-me

En Jordi

Sóc un barceloní orgullós d’haver nascut i viscut tota la vida a la capital de Catalunya. Visc i treballo per Barcelona amb un bon equip, amb un partit ferm i ambiciós, i amb el suport de la meva dona i de les meves filles que sempre estan al meu costat.

Estimo la cultura catalana, suposo que per aquest motiu sóc soci d’Òmnium Cultural, de l’Ateneu Barcelonès i membre dels Geganters de la Sagrada Família. M’apassiona l’esport que fem a casa nostra i m’encanta el futbol que desplega aquest Barça del qual també sóc soci des de fa molts anys.

El que passa al meu voltant m’importa. Comprendre-ho per mi és un imperatiu. Per això em vaig llicenciar en Biologia la Universitat de Barcelona i el Màster en Enginyeria Ambiental a la Universitat Politècnica. Més tard vaig ser consultor ambiental i professor de Medi Ambient a la Universitat Internacional de Catalunya

A vegades hi ha amics i gent que em pregunta per què em vaig ficar en política...

Perquè hi havia i encara hi ha moltes coses a resoldre. Hi ha dues coses que em preocupen i que estan molt relacionades entre sí. En primer lloc, el benestar de les persones. Crec de tot cor que és la principal tasca de la política facilitar la vida en el dia a dia de la gent. I encara avui hi ha moltes complicacions que ens impedeixen dir que estem en una societat justa i equilibrada. En segon lloc, per Catalunya i la cultura catalana. El nostre país es mereix ser un país normal com tota la resta del món, i per tant, ens mereixem un Estat. Tinc el convenciment que, a part de poder exercir amb naturalitat allò que som, el nostre benestar i economia en sortirien beneficiats amb la independència de Catalunya.

Com va començar tot?

A mitjans dels 80 m’hi vaig posar. Em vaig inscriure a La Crida a la Solidaritat, un moviment en defensa de la cultura, la llengua i la nació catalana. Poc després em vaig involucrar en el centenari de les Bases de Manresa i en el manifest Per unes Noves Bases de Manresa. També he estat vicepresident de la Platafora ProSeleccions Esportives Catalanes a favor de l’oficialitat de les nostres seleccions a nivell internacional. Finalment, l’any 1987 vaig afiliar-me a Esquerra Republicana de Catalunya per convertir-la en el pal de paller de l’independentisme i de l’esquerra nacional. I durant les legislatures IV i V vaig ser diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra.

Al servei de la capital de Catalunya

Sóc el president del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona i fa anys que treballo perquè Barcelona sigui una capital més justa i més lliure. En un primer moment ho vam fer des del govern i vam aportar més elements de catalanitat i més facilitats per les persones. Al 2007, quan vam veure que ni PSC ni ICV volien canviar el model de ciutat, i al no compartir el mateix projecte, vam decidir no reeditar govern amb ells. Així, durant els últims 4 anys hem estat fent una oposició constructiva a Barcelona. No han estat uns anys fàcils perquè el PSC i Iniciativa han governat la ciutat sense rumb quan calia un govern preparat per afrontar la crisi. I al mateix temps, Convergència i el PP han fet una oposició conservadora, basada en el NO per sistema, quan eren temps de responsabilitat.

En canvi, nosaltres hem estat decisius i determinants. Hem estat fidels a les nostres conviccions i hem aconseguit aprovar bona part de les nostres propostes. Propostes destinades a pal•liar els efectes de la crisi econòmica. Propostes per preservar l’Estat del Benestar. Propostes perquè Barcelona actuï com una autèntica capital d’Estat.

Ara Barcelona necessita un gran canvi sobiranista i progressista. La capital de Catalunya et necessita. Véns amb nosaltres?

Barcelona Portabella

Twitter

Facebook

Versió mòbil del web

Vols rebre
informació

Envian’s el teu email i
t’inclourem en la nostra llista

Vols rebre informació

Avís legal