Barcelona Portabella

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • Youtube

Portabella:

13/01/2015

Portabella: "Els pròxims mesos són claus per definir quin model volem per la capital del país"

Jordi Portabella, president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament, s’ha mostrat avui clarament partidari de convocar eleccions catalanes al Parlament de Catalunya el més aviat possible perquè “tenim un repte polític de primera magnitud que quan abans s’afronti, més fàcil serà resoldre’l”. Pel republicà, que ha fet balanç de la legislatura en el decurs d’un esmorzar amb la premsa, considera que “el més important és tenir clar quan comencem a aplicar el full de ruta a nivell nacional perquè té una conseqüència directa amb les eleccions municipals”.

El regidor independentista creu que “en aquests moments, la política municipal viu en la incertesa de saber si els diferents candidats comencen a planificar amb tots els ets i uts la campanya i a exercir públicament” i ha reclamat que “la política municipal, com a política de proximitat, hauria de tenir el valor que es mereix per la vida de les persones”. Precisament per aquest motiu, creu que “s’ha de fer un esforç perquè Barcelona tingui un projecte molt més definit pel que fa a model de ciutat. Portabella creu que “en aquestes eleccions municipals s’ha de fer un esforç ingent per concretar les polítiques d’atenció a la ciutadania atesa la situació prolongada de crisi.

Preguntat pel seu futur quan deixi la presidència del Grup Municipal d'ERC, ha recordat que “sempre he estat a disposició de la gent i com a conseqüència d’això m’he alineat en una formació política a la qual estic a plena disposició”. Amb tot, creu que es pot “contribuir a la millora del funcionament de la societat des de dins de la política o des de fora”. Portabella ha explicat que "ara m’incorporo a les files d’aquells que continuen tenint la ciutat al cap, pensen amb la ciutadania i creuen que ho poden fer des d’àmbits diferents”.

Sobre les previsions electorals Portabella ha augurat que en aquestes eleccions de Barcelona “hi haurà un grup de formacions que estaran en el pom de dalt –utilitzant símil casteller- i que ERC estarà en aquest pom de dalt amb possibilitats de guanyar-les mentre que hi haurà altres formacions amb resultats més discrets. El republicà s’ha mostrat optimista en assegurar que “ERC tindrà opcions per guanyar forces alcaldies i tindrà un paper determinant en la constitució de futurs governs”. En aquest context, “a Barcelona, justament per l’eclosió d’altres formacions, serà molt difícil que hi hagi un govern d’una sola força política i el que hi haurà seran coalicions”. Portabella és partidari que ”els governs siguin estables perquè té unes conseqüències i unes repercussions molt clares pel conjunt de la societat”.

Portabella vol una política específica per a motos

D'altra banda, Jordi Portabella ha demanat “una política específica per a l’ús de la motocicleta a la ciutat” i de fet creu que “fa temps que hauria d’existir”. El president del grup municipal d’ERC argumenta que “Barcelona és una ciutat on l’ús de la motocicleta està molt estès i això demana una atenció més important camp aquest vehicle que en d’altres ciutats”.

tornar