Barcelona Portabella

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • Youtube

Barcelona ampliarà l'espai per emmagatzemar les troballes arqueològiques a proposta d'ERC

20/01/2015

Barcelona ampliarà l'espai per emmagatzemar les troballes arqueològiques a proposta d'ERC

La Comissió de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat la proposta d'ERC per incrementar l'espai del Centre de Conservació i Restauració del Museu d’Història. Jordi Portabella ha explicat que l'aposta que ha fet el govern municipal i la necessitat de seguir, més decididament, la línia de protecció i recuperació del patrimoni arqueològic, “fa necessària l’ampliació dels espais on fer aquesta tasca de back-office, de classificació i ordenació i emmagatzematge correcte de les peces trobades”. Pel republicà, “Barcelona no és un gran museu, però sí un gran jaciment”.

El regidor ha explicat que el desembre va fer una visita, juntament amb tots els grups municipals, al Centre de Conservació i Restauració del Museu d’Història de Barcelona a través de la qual “ens va permetre constatar el volum de peces, de feina de tractament d’informació i gestió del material que es genera a partir de les troballes que es fan arreu de la ciutat”.

“Barcelona genera coneixement i enforteix el seu discurs històric-cultural amb nous punts d’interès per a la ciutat, un exemple emblemàtic en serà, sens dubte, la Vil·la Romana”, ha dit Portabella. A més de poder veure de prop la bona feina que fan les persones que hi treballen, també va quedar palesa la manca d’espai que hi ha actualment per tal d’arribar a processar i emmagatzemar les troballes.

tornar