Barcelona Portabella

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • Youtube

Barcelona revisarà la seva representació en el Consorci de la Zona Franca a proposta d'ERC

02/02/2015

Barcelona revisarà la seva representació en el Consorci de la Zona Franca a proposta d'ERC

Jordi Portabella ha formulat un prec aquest matí a l’alcalde per canviar el pes de representació del Comitè Executiu del Consorci de la Zona Franca a favor de l’Ajuntament de Barcelona, que ara està en minoria. Portabella ha qüestionat que “l’Estat té una via per operar directament sobre la ciutat sense que l’Ajuntament hi pugui actuar a efectes pràctics”. Quin sentit té que el Consorci de la Zona Franca endegui actuacions comercials o urbanístiques a Barcelona desvinculades dels interessos de l’Ajuntament? - s'ha preguntat.

Xavier Trias ha acceptat el prec i ha reconegut que “la representació al Consorci, tal com està configurat ara, hauria de ser per a la Generalitat, no pel delegat de l’Estat”. Portabella s’ha congratulat de coincidir amb l’alcalde i ha defensat que el President del Comitè executiu sigui nomenat per l’Ajuntament i que les institucions catalanes hi tinguin una representació majoritària tal com es va comprometre anteriorment amb una proposició que havia presentat ERC el 2012 i que va ser aprovada amb els vots favorables de tots els grups excepte del PP. “Aquesta és una qüestió molt important perquè el Consorci de la Zona Franca té un impacte molt més gran sobre la ciutat del que la majoria de la gent creu”, ha afirmat Trias.

L’Ajuntament està en minoria al comitè executiu i la Generalitat de Catalunya no hi té cap representant. De fet, l’home fort del Consorci és el Delegat especial de l’Estat, que presideix el Comitè executiu. Des del 2012 ocupa aquest càrrec Jordi Cornet, militant del PP i exregidor de l’Ajuntament de Barcelona.

Per Portabella, “aquesta empresa pública hauria d’estar al servei dels interessos de la ciutat i les seves actuacions a Barcelona haurien d’estar alineades amb les polítiques d’aquest Ajuntament. Ara, en canvi, l’Estat té una via per operar directament sobre la ciutat sense que l’Ajuntament hi pugui actuar a efectes pràctics”.

tornar